Reacties koorleden

Kerstproject 2023.
"Heel veel dank en zeker voor de heerlijke repetitieavond die we gisteren in Den Bosch hebben gehad! Jullie tomeloze energie is wonderbaarlijk, maar snap ik ook wel naar mijn eigen energielevel kijkend na zo’n avond! Heb het zingen erg gemist".
Chantal Engbers, Grootkoor Noord-Brabant.

Grootkorendag.
"Wat een geweldige Grootkorendag hebben we gehad. We hebben genoten, het was goed verzorgd met heerlijk eten. Echt heel gezellig. We zijn nu op de terugweg en de dames achterin de auto hebben veel lol met de Lax Vox Methode".
Ingrid Ellermann, Tine Smeenk, Anneke Buwalda, Grootkoor Drenthe en Ria Winters en Leny van Dieren, Grootkoor Amsterdam.

Een geweldige dag.
"Wat een geweldige dag was het gisteren. Ik heb ontzettend genoten van alles. De ontmoeting met alle bekende gezichten, het samen zingen van veel mooie nieuwe stukken en het plezier tijdens de workshop van Henk Poort, het was in één woord fantastisch. Dank jullie wel. Ik verheug me al op de repetities voor het duizend stemmen concert."
Hanneke Schrijver Dijks, Grootkoor Drenthe

Bijzondere ervaring.

“Op de valreep van kerstavond wil ik jullie toch even laten weten dat jullie mijn grote wens hebben laten uitkomen door het kunnen meezingen in jullie koor. Dit tezamen met Henk Poort, de organist en pianist en jullie samengestelde programma was voor mij en met dan bijzondere ervaring,  waar ik de hele dag al vol van ben.
De gedachte om de aandacht te geven aan onze Oekraïne medemens heb ik zo prachtig vertaald gezien in een meiske op de eerste rij. Zij was zichtbaar verrast door 'ons' lied en zong mee. Aan haar gezicht was de blije emotie van haar gezicht af te lezen. Deze ervaring maakte  de avond compleet en mooi.
Dank, dank, dank!!
Fijne dagen en al het goede voor 2023”.
Jelleke van der Koot, Grootkoor Amersfoort.
Kerstconcert 2023.
"Wat was het een mooie avond gisteren in Musis
Ik heb erg van genoten. Voor mij het tweede hoogtepunt met Grootkoor na het concert in het Concertgebouw. Ik wil jullie bedanken voor jullie kennis en jullie enthousiasme waarmee jullie zowel de repetities als de uitvoering leiden. In één woord geweldig!
Ik wens jullie voor de komende week nog vele mooie concerten toe en kijk uit naar een mooi en muzikaal 2023."
André Renkema, Grootkoor Gelderland.

Wat een sfeer in het Concertgebouw.
"De dag van gisteren stroomt nog door mijn aderen. Voor de eerste keer opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam met het Grootkoor. Wat een feest en wat een sfeer. Dat laatste vond ik al tijdens de repetities, alleen maar behulpzame en belangstellende medezangers. Niemand is beter, niemand is minder. En met de  berg ervaring van jullie beiden in het organiseren, was alles voor deze concertdag dan ook tot in de perfectie geregeld. Heerlijk, we hoefden alleen maar aan het zingen te denken. Haha…. en aan een boterhammetje voor in de pauze. Jullie zijn geweldige motors om dit zo voor elkaar te krijgen. Vandaar mijn lieve Etty en Nan bij de start van deze mail. Echt gemeend. Aan zoveel dingen moeten denken en dan ook nog de tijd nemen om hier en daar een praatje te komen maken met een paar van de 1000 zangers.  Het is een dag waar je niet over uitgepraat raakt. De vrolijkheid, de grappen tussendoor, het je helemaal geven in de muziek, heerlijk. En dan Tania Kross en Henk Poort. Je voelt je helemaal trots dat zij op “mijn” koor komen zingen. Verrukkelijk. En ja, de adrenaline bruist nog steeds na. Dank jullie wel. Dat moest ik even kwijt."
Margie Dill, Grootkoor Zeeland.

Een overweldigende ervaring.
“Ik moest even bijkomen van de overweldigende ervaring die ik heb opgedaan.
Wat hebben jullie in een relatief korte tijd een geweldig concert met ons weten op te zetten. Complimenten!! En het was een bijzonder leuke en gezellige ervaring om eraan mee te doen. Daar ben ik zelf ook een beetje trots op. Het was heel bijzonder om in dit wereldberoemde Concertgebouw te mogen zingen, met jullie op de bok en die fantastische pianisten en organist en natuurlijk die uitzonderlijke zangkwaliteiten van Tania Kross en Henk Poort!
Etty en Nan, dank dat jullie aan zoveel muziekliefhebbers deze gelegenheid geven. En volgend jaar doe ik graag weer mee. Geniet zelf ook nog even na van jullie inspanning!”
Leon Hendriks, Grootkoor Amersfoort.

Geheel buiten mijn comfortzone.
“Het was voor mij de eerste keer dat ik deel heb genomen aan het Grootkoor. Het was een bijzondere ervaring, geheel buiten mijn comfortzone en genre. Maar wat heb ik van genoten. Ik ben nog steeds onder de indruk van afgelopen zondag in het Concertgebouw. Heel erg bedankt voor dit prachtige concert!”
Wilma Groeneveld, Grootkoor Amsterdam.

Een prachtige dag.
"Het was een prachtige dag en het was heerlijk om met zoveel koorleden en solisten te zingen. Ook jullie enthousiasme in het dirigeren geeft veel energie. Dankjewel hiervoor maar ook dankjewel dat jullie alles zo goed hebben geregeld en wij deze kans krijgen. Mijn complimenten hiervoor. Nu op voor het kerstproject!"
Mineke Gerdes, Grootkoor Drenthe.

Heel erg bedankt.
"Heel veel dank dat jullie het mogelijk maken en de durf hebben om zo een prachtig concert te organiseren. Ik heb gisteren weer erg genoten en vind het heel bijzonder om in het Concertgebouw te zingen. Ik zit ook heel regelmatig in de zaal bij een concert, maar op het podium zitten en meezingen is het helemaal. Ik verheug me heel erg op het Kerstconcert en als echte Amsterdamse in de Westerkerk zingen is uiteraard een soort droom die uitkomt!"
Marijke Ruiter, Grootkoor Amsterdam.

Een gelukkige sopraan.
"Wat heb ik in het Concertgebouw genoten. Het was de eerste keer dat ik meedeed en het was in één woord fantastisch. De toetsenisten, de solisten en alle andere koorleden. Wat een geweldige ervaring om dit in het Concertgebouw te mogen doen. Ik voel me bevoorrecht dat ik erbij mocht zijn. Daarom wil ik u héél erg bedanken. Want zonder u beiden was dit niet tot stand gekomen. Met vriendelijke groet van een heel gelukkige sopraan."
Hanneke Schrijver-Dijks, Grootkoor Drenthe.

Moe, maar enorm voldaan.
"Ik ben net weer thuis. Moe, maar enorm voldaan. Wat een fantastische ervaring om met het Grootkoor in het Concertgebouw te zingen! Wat een sfeer, wat een geweldige solisten, pianisten en niet te vergeten organist Martin Mans. Maar het allerbelangrijkste jullie Etty en Nan: wat een topprestatie om 1000 mensen te laten samen zingen, met slechts een paar repetities en dat alles in een zeer ontspannen en gemoedelijke sfeer. Ook groot respect voor de organisatie, zoals met het busvervoer. Graag tot een volgende keer en ontzettend bedankt!"
Jan Hendrik Potze, Grootkoor Groningen

Mijn kleindochter bedankte me.
"Allereerst mijn compliment voor het werk wat jullie hebben verzet. Goede organisatie en een repertoire waarvan ik en ook mijn dochter en kleindochter hebben genoten. Zij waren enthousiast over het programma en natuurlijk over de solisten. Het was voor mij voor het eerst dat ik aan het 'Concertgebouw-project' heb meegedaan. In de bus tijdens de terugreis heerste ook een uitgelaten stemming. Zo van "Wir haben das geschaft", blij dat het goed ging en dat het achter de rug was. Persoonlijk had ik twee bange momenten waarbij ik dacht, Oei, komt het wel goed? Maar... het kwam wel goed en het programma liep soepel door. Ik ben blij dat ik dit mee mocht maken en zelfs mijn kleindochter bedankte me."
Liba Noya, Grootkoor Groningen

Een fantastische middag.
"Ik kijk terug op een fantastische middag in Amsterdam. Mijn eerste uitvoering sinds ik bij het Grootkoor zing. Ik stond regelmatig met kippenvel te zingen en te luisteren. Het was top! Dank je wel voor deze kans om te zingen met 1000 stemmen en de prachtige solisten. Nu is het tijd voor het kerstconcert. Tot donderdagavond in Amersfoort. Ik heb er zin in."
Renée vd Beek, Grootkoor Amersfoort