Lax Vox Methode

Heel veel zangers en zangeressen gebruiken het. Bubbelen door een buisje, oftewel de Lax Vox® Methode.

Lax betekent vrij
Vox betekent stem
Lax Vox betekent dus: vrije stem.

De Lax Vox® methode is ideaal voor dagelijkse stemverzorging en ontspanning. Het optimaliseert je stemtraining en bevordert de regeneratie van de stemplooien bij heesheid, stemvermoeidheid en stemstoornissen.

Met een speciale flexibele slang blaast u bubbels in een flesje water. Bij het blazen maakt u geluid en doet u stemoefeningen. Door de weerstand die het bubbelen in het water veroorzaakt, leren de stembanden met een betere ademdruk en ademstroom geluid te produceren. Tevens heeft het een positief effect op de stemplooien. Door een betere verhouding tussen ademstroom en ademdruk leert u zingen zonder stemproblemen én een betere klankkwaliteit ontwikkelen.

Het borrelende water zorgt voor een merkbare trilling in uw mond, wangen en keel. Dit werkt als een massage op de spieren en slijmvliezen. De spieren ontspannen en de slijmvliezen regenereren. Door tegen de waterweerstand in te zingen, ontstaat er tegendruk waardoor de stemplooien gemakkelijker efficiënter kunnen trillen.  Dit zorgt voor een helder en vrij stemgeluid.  

Wat gebeurt er?

  • Het strottenhoofd daalt en ontspant.
  • Verhoging van de druk boven de stemplooien zorgt voor zachtere en langere sluiting van de stemplooien. Er ontstaat hierdoor een beter geluid.

Wat is het doel?

  • Verbeteren van de coördinatie tussen houding, adem en stem.
  • Verbeteren van de beweging van de stemplooien.
  • Verbeteren van de stemkwaliteit.

De Lax Vox® is van origine een siliconen slang voor de voedings-en drankenindustrie (33-35 cm lang, tussen 9 x 12 mm doorsnee). Wilt u ook 'bubbelen' voor een beter stemgeluid? Tijdens de koorrepetities is de Lax Vox slang verkrijgbaar voor € 6,95.

voice-control[1]
tekening kleur
2C864C48-A27F-4A97-B44E-8A36416E8987
FLES TITELBEW