Uitgaansdag Deventer

Zaterdag 6 juni 2020

Een dagje genieten met het Grootkoor in deze gezellige stad. We gaan zingen in de Broederenkerk met daarnaast een interessante workshop stemvorming van een bekende zangpedagoog.

Deventer, de Hanzestad aan de IJssel. De stad biedt u tal van bezienswaardigheden. Op de eerste plaats het historische stadscentrum met haar vele monumenten. Flaneer door de middeleeuwse straten en stegen en ontdek hoeveel bijzondere winkels er zijn. Er is zelfs een wandelroute uitgestippeld langs de 95 unieke winkels en galeries. En natuurlijk hoort de Deventer Koekwinkel daar ook bij. De beroemde Deventer lekkernij wordt al vierhonderd jaar in de Hanzestad gebakken. Laat u verrassen!

In het centrum van de stad bevindt zich de Broederenkerk, gebouwd in de 14e eeuw. De naam is te danken aan de Franciskaner broeders die op de plaats van deze kerk ooit hun klooster hadden. De kerk is eind 19e eeuw vrijwel geheel opnieuw opgetrokken en uitgebreid in vroeg neogotische stijl. Heel bijzonder zijn de zes gebrandschilderde ramen. ’s Middags geeft het Grootkoor hier een concert en het Ibach-orgel zal bespeeld worden door Martin Mans. Kortom, een heerlijk dagje uit samen met vele koorleden en supporters uit het hele land.

We starten deze dag in de Broederenkerk aan de Broederenstraat 18 in het centrum van Deventer. Hier ontvangt u dan van ons alle informatie voor deze schitterende dag. U beleeft een dag met het Grootkoor om nooit te vergeten!

skyline-deventer-bart-ros
31998546237_15e005f21a_o