1000 stemmen zingen

In het Concertgebouw … (volgeboekt)

Samen zingen in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Dat gaat weer gebeuren: op zondag 27 oktober 2019. De solisten Maria Fiselier en Lee Towers zullen hier met het Grootkoor optreden. Op deze dag staan de mooiste koorarrangementen van de afgelopen jaren op het programma.

Het Grootkoor wordt begeleid door het fameuze orgel, twee concertvleugels, een koper-ensemble uit Engeland en bijzondere solisten.

Maria Fiselier

De 30-jarige mezzosopraan Maria Fiselier werd via het tv-programma ‘Beste Zangers 2018’ bekend bij een breed publiek. Zij geldt als een van de grootste opkomende operazangeressen in ons land. Maria studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2011 won ze de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Ze heeft al vele operarollen op haar naam. Momenteel is Maria verbonden aan de Opera in Berlijn.

Lee Towers

Sinds zijn ontdekking door Willem Duys in 1975 is Lee Towers uitgegroeid tot een begrip in de vaderlandse showbizz. In 2017 ontving hij als kroon op zijn carrière de Edison Oeuvre Award Nationaal. Lee Towers was al dikwijls solist bij de Grootkoren, maar nog niet eerder in het Concertgebouw.

Repetities

De koorrepetities zijn verdeeld over mei, september en oktober, met als afsluiting het concert in het Concertgebouw op 27 oktober.
Voor een aantal provincies hebben we de repetitielocaties samengevoegd. Grootkoor Noord-Holland en Alkmaar repeteren in Alkmaar. De Grootkoren uit Noord-Nederland repeteren gezamenlijk in de kerk 'Op de Helte' in Roden.

Al vele jaren geven Etty van der Mei en Nan van Groeningen met de Grootkoren uitverkochte concerten in het Concertgebouw.

Concertgebouw met datum
1000 stemmen foto 2