1000 stemmen zingen

In het Concertgebouw …

Samen zingen in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Dat gaat weer gebeuren: op zondag 27 september 2020. De solisten Jeannette van Schaik en Leonardo Gramegna (IT) zullen hier met het Grootkoor optreden. Op deze dag staan de mooiste operamelodieën op het programma en natuurlijk mogen de bekende aria´s ‘O Mio Babbino Caro’ en ‘Nessun Dorma’ niet ontbreken.

Het Grootkoor wordt begeleid door het fameuze orgel, twee concertvleugels en een koper-ensemble. Zing ook mee in dit onvergetelijke Opera Galaconcert!

Jeannette van Schaik

De sopraan Jeannette van Schaik wordt geprezen om haar warme lyrische stem, haar muzikaliteit en haar vermogen om zich te identificeren met een rol, zowel vocaal als op het podium. Ze studeerde solozang aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Nationale Opera Academie. Naast opera is Jeannette in binnen- en buitenland een veelgevraagde soliste bij Symfonieorkesten. “Ik verheug mij enorm om te zingen met een koor van 1000 stemmen in het Concertgebouw en samen met de tenor Leonardo Gramegna de mooiste operaduetten te mogen zingen”, aldus Jeannette van Schaik.

Leonardo Gramegna

De charmante tenor Leonardo is een veel gevraagde solist met als specialiteit de Italiaanse opera. Hij heeft gezongen in vele operatheaters in Europa waaronder in Venetië en Parma. Zijn sensationele stem en indrukwekkende kracht zorgden ervoor dat kunst en hart elkaar ontmoeten in de zang. Een absoluut hoogtepunt is zijn vertolking van de bekende aria  ‘Nessun Dorma’ van Giacomo Puccini. Tijdens het Opera galaconcert nemen de solisten u mee in de wereld van de opera.

Repetities

De koorrepetities zijn verdeeld over april, mei, juni, augustus en september, met als afsluiting het concert in het Concertgebouw op 27 september.

Al vele jaren geven Etty van der Mei en Nan van Groeningen met de Grootkoren uitverkochte concerten in het Concertgebouw.

Concertgebouw met datum
Jeanette-van-Schaik_Italiaans-operagala_Nootstroom