SPECIAAL PROJECT

Zing mee in het nieuwe Grootkoor Haarlem met Henk Poort.

In de maand maart starten de uitgebreide koorrepetities van Grootkoor Haarlem. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een concert op zondagmiddag 26 mei in de grote zaal van de PHIL Haarlem. Deze klassieke concertzaal  is onder andere bekend van het tv-programma Maestro. Solistische medewerking zal verleend worden door de bekende zanger Henk Poort.

Grootkoor Haarlem wordt maar liefst het twaalfde Grootkoor in Nederland. Er zal de komende maanden vier keer worden gerepeteerd o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. Ze groeien nog altijd door. Zingen is niet alleen leuk, maar is ook goed voor onze gezondheid. Het verbindt en houdt je fit. Het nieuwe Grootkoor is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder.

De koorrepetities zullen plaatsvinden op een aantal zaterdagmiddagen en worden gehouden in de PHIL, Lange Begijnestraat 11 in Haarlem, van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit bekende koorwerken en musicalfragmenten. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD/Mp3, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. De kosten voor deelname aan dit speciale koorproject bedragen € 50,00.

Henk Poort
De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Een paar jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Henk Poort heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het concert zal plaatsvinden op 26 mei in de PHIL Haarlem.

IMG_1956 bew
grote zaal