Coronacrisis

Het zijn onzekere tijden, ook voor het Grootkoor. De verscherpte maatregelen rondom het coronavirus hebben een grote impact en roepen veel vragen op. Via onze website willen we u zoveel mogelijk op de hoogte houden en duidelijkheid geven over de komende activiteiten van het Grootkoor.

Zingen tegen de eenzaamheid! Ga zingen met de Grootkoor studie-cd of de mp3- bestanden op de website. Ga kijken naar de diverse uitzendingen op Grootkoor-tv. Vanaf deze week zullen er meer filmpjes te zien zijn op de tijdlijn, maar u kunt via het menu ‘On Demand’ ook alle oude uitzendingen terugzien.

In Italië zingt men zich door de coronacrisis heen, hele steden staan op het balkon. Iedere avond komen momenteel miljoenen Italianen om zes uur hun balkons op om vol overgave het Italiaanse volkslied te zingen, of andere populaire liederen.

In Nederland klonk een daverend applaus als dank en respect aan artsen, verpleegkundigen en anderen uit de zorg die ons beschermen tegen het verschrikkelijke coronavirus. Op woensdagavond van 19.00 tot 19.15 uur zullen overal de kerkklokken geluid worden. Een actie om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden.

Koning Willem-Alexander heeft afgelopen vrijdag in een uitzonderlijke televisietoespraak alle Nederlanders opgeroepen tot saamhorigheid in de coronacrisis. ‘Alertheid, solidariteit en warmte: zolang we die drie kunnen vasthouden, kunnen we deze crisis samen aan, ook als het wat langer gaat duren. Het coronavirus kunnen wij niet stoppen. Het eenzaamheidsvirus wel!’, aldus de koning.

Het coronavirus ontregelt ons dagelijks leven en uiteraard ook dat van het Grootkoor. Wees voorzichtig, volg zeker de maatregelen strikt op en steun elkaar waar het kan. Samen staan we sterker tegen Corona.

Extra Grootkoor Nieuws...

IMG_7929 (Edited)