1000 Stemmen Zingen
1000 Stemmen Zingen

Concertgebouw
Maak uw droom waar en zing over vijf maanden in het Concertgebouw! Aanmelding is niet meer mogelijk, het koor is volgeboekt.

Vol trots presenteren wij u het nieuwe koorproject ‘1000 Stemmen Zingen’ met een bijzonder concert op zondag 27 oktober 2019 in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Solisten van naam en faam zullen met het Grootkoor optreden in de mooiste muziektempel van Nederland.

Al vele jaren geven Etty van der Mei en Nan van Groeningen met de Grootkoren uitverkochte concerten in het Concertgebouw. ‘Het is iedere keer weer een bijzondere belevenis om zoveel zangers en zangeressen in één Grootkoor te horen zingen. Dit concert staan onze mooiste koorarrangementen op het programma en wij zorgen weer voor een muzikaal avontuur’, aldus de dirigenten.

Solisten:

Maria Fiselier
De 30-jarige mezzosopraan Maria Fiselier is één van Nederlands grootste opkomende opera zangeressen. Met het tv-programma ‘Beste Zangers 2018’ is ze bekend geworden bij een breed publiek. Maria studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won in 2011 de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Ze heeft al vele operarollen op haar naam staan. Momenteel is Maria verbonden aan de Opera in Berlijn.

Lee Towers
Sinds zijn ontdekking tijdens het tv-programma van Willem Duys in 1975 is de naam Lee Towers uitgegroeid tot een absoluut begrip in de vaderlandse showbizz. Door de jaren heen heeft hij bewezen een topartiest te zijn en ontving in 2017 de Edison Oeuvre Award Nationaal, een kroon op zijn imposante carrière. Lee Towers was al dikwijls solist bij de Grootkoren, maar nog niet eerder in het Concertgebouw. Zijn naam staat voor kwaliteit en wij zijn er trots om dit met u te delen!

Repetities:
De koorrepetities starten in de maand mei en zijn verdeeld over de maanden mei, september en oktober, met als afsluiting het concert op 27 oktober 2019. Voor een aantal provincies hebben we de repetitielocaties samengevoegd. Voor Grootkoor Noord-Holland en Alkmaar zullen de repetities gehouden worden in Alkmaar. De Grootkoren uit Noord-Nederland repeteren gezamenlijk in de kerk 'Op de Helte' in Roden.

Laat u meeslepen door het schitterende repertoire van beide dirigenten. De mooiste koorwerken van de afgelopen jaren staan op het programma. Het Grootkoor zal begeleid worden door het fameuze orgel, twee concertvleugels, een Koperensemble uit Engeland met bijzondere solisten.

 
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy