Voorjaar 2017
Voorjaar 2017

Voorjaar 2017
Voorjaarsconcerten met jong talent! Door het gehele land koorrepetities, verdeeld over de maanden januari, februari, maart en april, met als afsluiting een serie concerten met jong talent. Een koorproject met een grote verscheidenheid aan muziek en veel nieuwe koorwerken. Zing ook mee in dit sprankelende koorproject!

Jong Talent
Binnen het Grootkoor ontstond het idee om iets te gaan doen met jonge mensen die kwaliteiten hebben op het muzikale terrein. Na een speurtocht hebben we een aantal jonge mensen uit het gehele land uitgezocht die op verschillende manieren met muziek bezig zijn. Getalenteerde musici verzorgen samen met het Grootkoor een verrassende avond. Het publiek kan genieten van bekende en onbekende composities.

Sterre van Boxtel
Het bijzondere zangtalent Sterre van Boxtel begon al op jonge leeftijd met het zingen van klassieke muziek. Op 10-jarige leeftijd kreeg ze bekendheid door haar tv-optreden bij Superkids met het prachtige ‘Ave Maria’ en haalde daar zelfs de finale. Met haar stem weet ze het publiek te ontroeren. In 2014 ontving Sterre een talentenverklaring van het Conservatorium Den Haag. Sterre volgt privé- en kooreducatie in klassieke zang, samenzang en solfège. Zij heeft op haar jonge leeftijd al een indrukwekkende lijst met optredens in binnen- en buitenland.

Lieneke van Eijkelenburg
Lieneke werd 15 jaar geleden geboren in het Zeeuwse Krabbendijke en woont nu in Musselkanaal.
Op 9 jarige leeftijd mocht ze solo zingen bij de jeugdclub met de kerstviering. Haar heldere stem viel op en ze werd al gauw bij kinderkoor gevraagd, waar ze tevens de soliste van het koor werd. Haar eerste cd maakte ze op 11 jarige leeftijd, waarna er nog 3 volgden.

Mark Brandwijk
De begeleiding van het Grootkoor en de solisten op de vleugel komt uit de vingers van de zeer talentvolle Mark Brandwijk, die zowel piano als orgelspel in zijn bloed heeft zitten. Mark kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel van Jaap den Besten. In het jaar 2007 won Mark de wisselbeker van het Feike Asma-concours en won deze ook in 2008 en 2009. Veelvuldig is hij te horen als begeleider bij diverse koren en solisten. Mark werkte heeft inmiddels al twee solo-cd’s uitgebracht genaamd ‘Markant’ en ‘Remarkable’. Naast het musiceren heeft Mark zich ook bekwaamd in het componeren en arrangeren van muziek.

Erica Vogel
Erica Vogel is op 7-jarige leeftijd begonnen met fluiten bij haar plaatselijke muziekvereniging. Al op 12-jarige leeftijd begon ze met de jongtalentklas op het Conservatorium in Zwolle, waar ze les kreeg van João Ramos Marta. Erica won twee keer de eerste prijs gewonnen in het Benelux fluitconcours. Inmiddels heeft ze masterclasses gevolgd in het buitenland en volgt ze momenteel de hoofdvakopleiding in Zwolle. Erica werkt regelmatig mee aan concerten, waaronder klassiek als geestelijk. Haar eerste solo-cd ‘Verborgen Zegeningen’ werd vorig jaar met groot enthousiasme ontvangen.

Marije Jousma
Marije is een studente Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Van jongs af aan waren er twee dingen die haar enorm aantrokken: natuur en de hobo. Al op jonge leeftijd begon ze met hobolessen bij Nynke Jaarsma van muziekschool De Meldij. In 2017 is het al weer haar 10e jaar als hoboïste bij muziekvereniging Crescendo in Drachten, waar ze nu in het A-orkest speelt.  In 2014 speelde ze een solo op het Gouden Spiker Festival, waar ze de aanmoedigingsprijs mee won. In de zomer van 2016 was Marije op tournee met het Frysk Jeugdorkest naar Florence
 
Daan Rekker

Daan Rekker volgde zijn eerste muzikale lessen bij Etty van der Mei (AMV). Op 7-jarige leeftijd zong hij al de solopartij tijdens de kerstconcerten van het Kerst Kinderkoor en het Grootkoor Friesland. Op de muziekschool koos hij voor de trompet en volgde les bij Friso Valkema. Ook volgde hij lessen bij Oeds Jongsma en Rein Ferwerda voor de Jong Talentklas. Daan deed mee aan het Prinses Christina Concours Regio Noord in februari 2014 en bij het Haydn Muziek Festival 2012 stond hij op 22 januari in de finale.

 

 
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy