Engeland 2017
Engeland 2017

Zuid-Engeland
MET HET GROOTKOOR NAAR DE ENGELSE RIVIÈRA
De Engelse Rivièra in het Zuid-Engelse graafschap Devon aan de baai Torbay is een prachtige bestemming voor deze koorreis. Deze omgeving is schilderachtig en heeft een zacht klimaat. Samen met de bruisende havens en de gouden stranden is de naam Rivièra zeker op zijn plaats. Vanaf de met palmbomen omzoomde waterkant spreidt deze omgeving zich uit over zeven groene heuvels met Victoriaanse huizen. In de plaats Exeter staat de mooiste kathedraal van Zuid-Engeland, waar we met het Grootkoor natuurlijk gaan zingen!
 
Deze 9-daagse busreis zal zijn van 20 t/m 28 april 2017.
Deze reis is helaas volgeboekt!

Koorepetities:
• vrijdag 10 maart
• vrijdag 7 april

Deze repetities zullen plaatsvinden in de Zuiderkerk, Burg. Wuiteweg 71 te Drachten, van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Reisprogramma
Dag 1: donderdag 20 april 2017
Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden we richting Hoek van Holland, waar we aan het begin van de middag aan boord gaan van de ferryboot naar Harwich. Aan het begin van de avond komen we aan in Engeland en rijden we naar het hotel in Colchester.

Dag 2: vrijdag 21 april 2017
Na een vroeg ontbijt rijden we verder richting het zuiden van Engeland naar de plaats Bristol. Dit is de grootste stad van Zuidwest Engeland en vooral bekend om zijn enorme hangbrug de Clifton Suspension Bridge. Aan het einde van de middag zullen we arriveren in het hotel in Torquay.

Dag 3: zaterdag 22 april 2017
Vandaag bezoeken we de stad Exeter, een gezellige Engelse stad waar veel te beleven is. De stad staat bekend om zijn prachtige kathedraal, waar we een lunchconcert gaan geven. Exeter dateert uit de tijd van de Romeinen. De sfeer van de stad komt langs de oude stadsmuur het beste naar voren. Op de terugweg rijden we via de kust naar het prachtig gelegen Powderham Castle, één van de weinige nog bewoonde kastelen van Engeland. Er bestaat de mogelijkheid voor een interessante rondleiding door dit prachtige kasteel.

Dag 4: zondag 23 april 2017
Tijdens deze zondagochtend zullen we medewerking verlenen aan een kerkdienst in één van de kerken in de omgeving. Verder staat deze dag in het teken van de Engelse Rivièra, dus geniet van de zee, het strand en de haven. We bezoeken de plaats Torquay, ook wel het Cannes van Engeland genoemd. De beroemde schrijver Agatha Christie werd hier geboren en er is een wandeling uitgezet waarin u haar voetsporen kunt volgen. Vlakbij Torquay ligt het pittoreske dorpje Cockington, een authentiek middeleeuws dorp met mooie huizen met rieten daken. Vervoer is met kleine busjes.
 
Dag 5: maandag 24 april 2017
Vandaag staat de dagtocht Cardiff op het programma. Cardiff is de hoofdstad van Wales, bekend om zijn eigen taal, vele fanfarekorpsen en koormuziek. De stad heeft heel wat bijzondere bezienswaardigheden te bieden: het Cardiff Castle, het Nationale Museum, de Alexandra Gardens, de Cardiff Market, overdekte winkelcentra en uiteraard de Landaff Cathedral. Aan het einde van de middag rijden terug naar het hotel.

Dag 6: dinsdag 25 april 2017
Na het ontbijt rijden we met de bus een mooie route langs de zuidkust van Devon naar de Plymouth, een typische Engelse havenstad vol met verhalen. Hier vertrok de Mayflower in 1620 met Engelse en Nederlandse kolonisten aan boord om in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Verder is de stad ook bekend om zijn Plymouth Gin.  ‘s Middag brengen we een bezoek aan het gezellige havenplaatsje Brixham. De Hollandse stadhouder Willem III landde hier in 1688 op weg naar de Engelse koningskroon. Brixham is tevens de ligplaats van een replica van het schip de ‘Golden Hind’ van Sir Frances Drake.

Dag 7: woensdag 26 april 2017
Een schitterende dagtocht vanuit de plaats Paington, waar u met een historische stoomtrein een treintochtje maakt naar de prachtige plaatsjes Kingswear & Dartmouth. Aan beide zijden van de rivier Dart zijn vrolijk gekleurde huizen tegen de hoge rotswanden aan gebouwd. Dartmouth Castle is gelegen op één van de mooiste locaties in Engeland. Met een boot kan het kasteel bereikt worden. ’s Middags staat de bus gereed voor de terugreis naar het hotel. ’s Avonds geven we een concert in één van de kerken in de omgeving.

Dag 8: donderdag 27 april 2017
Na een vroeg ontbijt verlaten we het hotel en rijden we naar de stad Oxford, waar we de prachtige ‘Christ Church Cathedral’ gaan bezoeken. Oxford is een heerlijke stad met historische gebouwen, parken, tuinen, musea en natuurlijk de University of Oxford. Na de lunch rijden we richting Colchester, waar we aan het eind van de middag aankomen bij het hotel.

Dag 9: vrijdag 28 april 2017
Na het ontbijt rijden we naar Harwich, waar we om 09.00 uur met de ferryboot vertrekken. Om 17.15 uur komen we aan in Hoek van Holland. U wordt met de touringcar weer naar uw opstapplaats gebracht.

 
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy