Malta 2019
Malta 2019

MET HET GROOTKOOR NAAR MALTA
 
Malta, een schitterend eiland met een rotsachtige kust, prachtige baaien waarin kleurrijke bootjes voor anker liggen, een vriendelijke bevolking en niet te vergeten een heerlijk klimaat.

Malta is misschien een klein stipje op de wereldkaart, maar de mogelijkheden hier zijn groots. Een eiland met veel geschiedenis en cultuur. Prachtige kerken en kathedralen in de steden Valletta, Mosta en Mdina, een feest voor het Grootkoor om hier te zingen. Door het mediterrane klimaat is het heerlijk genieten op dit zonovergoten eiland in de Middellandse Zee. De koorreis Malta wordt een ontdekkingsreis!

Repetities:
vrijdag 30 augustus
vrijdag 27 september
 Deze repetities zullen plaatsvinden in de Goede Herderkerk, Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen. Aanvang 13.30 uur tot ongeveer 16.15 uur.

PROGRAMMA
Dag 1: donderdag 17 oktober
Vandaag vliegt u rechtstreeks van de luchthaven Amsterdam naar Malta. Na aankomst staat de touringcar gereed om u naar een 4-sterren hotel in Buggiba te brengen. Diner en overnachting.

Dag 2: vrijdag 18 oktober
Na het ontbijt vertrekt de touringcar naar de hoofdstad Valletta voor een halve dagexcursie.Tijdens de rondleiding door de historische stad ervaart u de rijke geschiedenis van Malta. Een bezoek aan de Upper Barraccaa Gardens, een tuin met vele monumenten, exotische planten en bomen. Deze 60 meter hoog gelegen tuinen bieden een prachtig uitzicht over de Grand Harbour en op het plateau kunt u de kanonnen zien en horen afgaan. Verder staan ook op de topattracties van de stad de Sint Johnscokathedaal en het Grootmeesterspaleis op het programma. ’s Middags vrije tijd en een gezamenlijk diner in het hotel. ’s Avonds geven we  een concert in de Sint Johnscokathedraal in Vallettta. Overnachting

Dag 3: zaterdag 19 oktober 
                                                                                                                                                                                                                                                         
Na het ontbijt vertrekt de touringcar naar de pier van Cirkewwa, voor de overtocht naar het schitterende eiland Gozo (niet incl.). Op deze dagexcursie kunt u genieten van het diepe blauwe water, weelderige landschap, architectonische bezienswaardigheden en mysterieuze geschiedenis van dit eiland. We bezoeken de hoofdstad Victoria, de Citadel en de indrukwekkende Ġantija tempels. Het eiland Gozo straalt charme en natuurlijke schoonheid uit. Diner en overnachting.

Dag 4: zondag 20 oktober
Ontbijt in het hotel. Vanmorgen verleent het Grootkoor medewerking aan een kerkdienst in de Sint-Janscokathedraal in Valletta. Daarna vrije tijd om Valletta op eigen gelegenheid te verkennen. Koffie drinken en Maltese zoetigheden proeven doet u in Valletta bij Caffe Cordina, de oudste koffiezaak van Malta. U kunt een tochtje maken met de traditionele paardenkoetsen ‘de karozzin’ of de Experience Shows bezoeken. In de loop van de middag wordt u weer naar uw hotel gebracht. Diner en overnachting.

Dag 5: maandag 21 oktober
Ontbijt in het hotel. Deze dag is vrij te besteden. U genieten van alle faciliteiten van het hotel of heerlijk flaneren over de boulevard. Een bezoek brengen aan het National Aquarium in Bugibba is zeer de moeite waard. Verder bevindt zich hier ook nog een automuseum met bijzondere klassieke auto’s of u maakt een wandeling ‘in de voetsporen’ van apostel Paulus, die hier schipbreuk leed. Heerlijk genieten van de nazomer op het zonovergoten Malta. Diner en overnachting.

Dag 6: dinsdag 22 oktober

Na het ontbijt gaan we met de touringcar naar de oude hoofdstad Mdina, één van de indrukwekkendste plaatsen van het eiland (niet inclusief). De stad wordt ook wel ‘de stille stad’ genoemd, want er wonen nu nog slechts 400 mensen. Met het Grootkoor
gaan we zingen in de St. Paul’s Cathedral, een prachtige kathedraal in barok stijl. Vervolgens bezoeken we de kliffen van Dingli, het ambachtelijk centrum van Ta’Qali en de plaats Mosta. De Dom van Mosta heeft een enorme koepel en is de op drie na grootste van Europa. Zingen in de Dom zal een indrukwekkende belevenis zijn.
Diner en overnachting.

Dag 7: woensdag 23 oktober
Na een vroeg ontbijt in het hotel vertrekt u per touringcar naar het vliegveld, waar we met Air Malta terugreizen naar Schiphol. Einde van de kleurrijke koorreis Malta!

HOTELGEGEVENS
Het 4-sterren San Antonio Hotel & Spa ligt in het plaatsje Bugibbba aan het strand van St. Paul’s Bay, slechts enkele minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel, in mediterrane stijl gebouwd, beschikt over één van de grootste lagunen-poolcomplexen van Malta en een uitgebreid wellnesscenter. De verzorgde ingerichte kamers zijn voorzien van telefoon, tv, koelkastje, kluisje en airconditioning. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.
Het San Antonio Hotel & Spa is het ideale verblijf tijdens uw ontdekkingsreis Malta!

Valletta
De historische hoofdstad Valletta is zonder twijfel één van de hoogtepunten van het eiland Malta. Dit kleine stadje is erg gemakkelijk om te voet te ontdekken en heeft heel wat te bieden. Het oude gedeelte van de stad is UNESCO-werelderfgoed en heeft een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook heel wat hedendaagse architectuur. Enkele bezienswaardigheden in Valletta zijn: het Waterfront, de Sint-Janscokathedraal en het Grootmeesterspaleis. Het Grootkoor gaat o.a. een concert geven in de schitterende Sint-Janscokathedraal.

Vraag nu de brochure aan: zing@grootkoor.nl

 
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy