Barcelona 2018
Barcelona 2018

MET HET GROOTKOOR NAAR BARCELONA
7-daagse vliegreis van 11 t/m 17 oktober 2018


BARCELONA
Barcelona, een unieke stad met alle ingrediënten voor een fantastische koorreis! Een heerlijk klimaat met aangename temperaturen in het najaar, een prachtige haven met een keur aan restaurants en winkels in overvloed en de wereldberoemde architect Gaudí heeft van Barcelona een prachtige en kleurrijk decor onder de zon gemaakt.
 
Met het Grootkoor geven we concerten in de beroemdste kerken van deze stad. Zingen in de Sagrada Familia zal ongetwijfeld één van de hoogtepunten zijn van deze reis, maar ook Parc Güell, Plaça Reial, Basilica Santa Maria del Maria, Casa Milà en Palau de la Música Catalana behoren tot de topattracties.
 
Barcelona, een stad om nooit te vergeten....

REPETITIEDATA
5 oktober, Baptistenkerk de Hoeksteen in Lelystad, van 13.30 tot 16.15 uur.
Adres: Schouw 24-96 (zijstraat van de Lübeckstraat), De Hoeksteen ligt op slechts 5 minuten lopen vanaf het NS Station Lelystad-Centrum.
U ontvangt deze repetitie ook de reisbescheiden.

Vluchtgegevens Barcelona
Amsterdam - Barcelona 11 okt.: 12.25 uur vertrek / 14.35 uur aankomst HV5135
Rotterdam - Barcelona  11 okt.: 12.50 uur vertrek / 14.50 uur aankomst HV6063
Barcelona - Amsterdam 17 okt.: 15.55 uur vertrek / 18.20 uur aankomst HV5136
Barcelona - Rotterdam 17 okt.: 15.25 uur vertrek / 17.40 uur aankomst HV6064

OPTREDENS BARCELONA
Vrijdag 12 oktober, Pobl Espanyol om 11.30 uur
Zaterdag 13 oktober, Santa Maria del Mar, 19.30 uur
Zondag 14 oktober, Kathedraal Sint Eulalia, 12.00 uur
Maandag 15 oktober, Crypte van de Sagrda Familia, 16.00 uur

PROGRAMMA
Dag 1: donderdag 11 oktober 2018
Vandaag vliegt u rechtstreeks van luchthaven Rotterdam of Amsterdam naar Barcelona. Na aankomst staat de touringcar gereed om u naar het Expo Hotel te brengen.
Diner is op eigen gelegenheid. 's Avonds is er gelegenheid om de beroemde Fonteinen van Montjuïc te bewonderen. Overnachting Expo Hotel.
 
Dag 2: vrijdag 12 oktober 2018
Na het ontbijt brengt de touringcar u naar het openluchtmuseum Poble Espanyol (niet incl.). Een bezoek aan dit ‘Spaanse dorp’ is dé manier om Spanje in het klein te ontdekken. U maakt kennis met verschillende Spaanse regio’s; hun gewoontes en culturele tradities, maar ook hun architectonische pareltjes. Het Grootkoor geeft hier een openluchtoptreden voor de gasten van het dorp. Vanaf de bergtop Montjuïc is het uitzciht adembenemend mooi. Vervolgens rijden we naar het historische centrum van Barcelona en kunt u de spectaculaire Boqueria Markt op Las Ramblas bezoeken. Verder heeft u vrije tijd om deze schitterende stad te ontdekken. Aan het einde van de middag gaan we gezellig samen eten bij een uitstekend restaurant aan de Placa Reial (niet incl.). Na afloop van het diner brengt de touringcar u weer terug naar uw hotel. Overnachting Expo Hotel.
 
Dag 3: zaterdag 13 oktober 2018
Na het ontbijt gaan we met de touringcar naar het park Güell, ontworpen door de wereldberoemde architect Antoni Gaudí (niet incl.). Het park staat sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een nationaal monument. Daarna kunt op eigen gelegenheid Barrio Gótico, de gotische wijk verkennen. 's Middags verzorgen we een optreden in de basiliek Santa María del Mar, ook wel de kathedraal van La Ribera genoemd. In deze historische wijk hebben wij een gezellig restaurant uitgezocht voor een gezamenlijk diner (niet incl.). Overnachting Expo Hotel.
 
Dag 4: zondag 14 oktober 2016
Na het ontbijt verleent het Grootkoor medewerking aan een kerkdienst in één van de mooie kerken in stad. Daarna brengt de touringcar u naar het historische centrum en kunt u zelf diverse activiteiten ondernemen. Ontdek Barcelona met de Hop On Hop Off Bus of bezoek het Picasso Museum, toegang op zondagmiddag gratis. Diner op eigen gelegenheid.
Overnachting Expo Hotel.
 
Dag 5: maandag 15 oktober 2018
Na het ontbijt vertrekt de touringcar naar de Sagrada Família, waar we met het Grootkoor gaan zingen. Door de jaren heen is deze beroemde kerk uitgegroeid tot één van de bekendste symbolen van de stad. Het verbazingwekkende interieur met weelderige ornamenten, eigenzinnige ontwerpen en gewelven van wel 70 m hoog is werkelijk adembenemend. Onder leiding van een gids krijgt u voldoende tijd om deze magische kerk van Gaudí te ontdekken. Aan het einde van de middag zingen we tijdens de mis in de Crypte van de kerk. 's Avonds een gezamenlijk diner in één van de gezellige restaurants vlakbij de Sagrada Familia. Overnachting Expo Hotel.

Dag 6: dinsdag 16 oktober 2018
Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de dagtocht Montserrat op het programma (niet incl.). Na een rit door pittoreske dorpjes komt u aan bij de belangrijkste en meest mysterieuze berg van Catalonië, de berg Montserrat. We brengen een bezoek aan de Royal Basilica van Montserrat met de beroemde Zwarte Madonna. Het Benedictijnse klooster is in 1025 gesticht en is de thuisbasis van zo’n 80 monniken. Om 13.00 uur kunt u een concert bijwonen van het jongenskoor Escolania de Montserrat, één van de oudste jongenskoren van Europa. 

Dag 7: woensdag 17 oktober 2018
Ontbijt in het hotel. Transfer per touringcar naar het vliegveld, waar we met diverse vluchten terugreizen naar Schiphol en Rotterdam. Einde van de kleurrijke koorreis Barcelona!
 
HOTELGEGEVENS
Het 4-sterren Expo Hotel Barcelona ligt op een rustige locatie net buiten het stadscentrum, in de wijk Sants-Montjuïc. Vlakbij het metrostation Sants Estacio, de reistijd naar het centrum is ongeveer 10 minuten. De moderne kamers beschikken over een eigen balkon, telefoon, huurkluisje, gratis WiFi, satelliet-tv en een badkamer met douche en/of bad, toilet en föhn. Het zwembad op het dak en het terras bieden een fantastisch uitzicht over de stad. Het Expo Hotel is het ideale verblijf tijdens uw koorreis Barcelona!
 
SAGRADA FAMILIA
De Sagrada Familia, de kerk van de Heilige Familie, is het symbool van Barcelona en het onvoltooide levenswerk van Antonio Gaudí. De bouw is begonnen in 1883 en wordt waarschijnlijk afgerond in 2030. Bewonder de imposante gevel, het prachtige interieur en geniet van het zingen in deze schitterende kerk. Het is duidelijk waarom dit bouwwerk zowel voor Gaudí als voor de stad een passieproject werd.
 
SANTA MARÍA DEL MAR
De basiliek van Santa María del Mar, in de wijk La Ribera in El Born en is één van de mooiste en beste voorbeelden van gebouwen uit het Gotische tijdperk.  De Santa María del Mar is gebruikt als achtergrond van een bekend boek, de ‘De Kathedraal van de zee’, van de schrijver Falcones uit 2006.

KATHEDRAAL SINT EULALIA
De Kathedraal van het Heilig Kruis en Sint Eulalia is de gotische kathedraal van Barcelona, gelegen aan de Plaça de la Seu. Zij is de hoofdkerk van het aartsbisdom Barcelona en is gewijd aan de heilige Eulalia van Mérida, die in 304 stierf als martelares en co-patrones van de stad is. Het Grootkoor zal medewerking verlenen aan de Heilige Mis en vervolgens een concert geven in deze schitterende kerk.

Voor informatie: zing@grootkoor.nl
 
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy