Gardameer 2019
Gardameer 2019

VERONA, VENETIE & HET GARDAMEER
10-DAAGSE BUSREIS VAN 26 APRIL T/M 5 MEI 2019

KOORREPETITIES
Donderdag 14 februari
Vrijdag 15 maart
Vrijdag 12 april
Deze repetities zullen plaatsvinden in de Goede Herderkerk, Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen, van 13.30 uur tot 16.15 uur.

Routebeschrijving Heerenveen
Vervoer met de trein:
Vanuit het station Heerenveen wandelt u niet richting centrum, maar via de stationstunnel. Bij de straat Haskeruitgang gaat linksaf, steeds maar rechtdoor, tot aan de rotonde van de Oude Veenscheiding. Hier gaat u rechtsaf, dan steeds maar rechtdoor, voorbij pompstation Tango aan de linkerkant is de kerk (tegenover de basisschool Het Kompas.

A32 vanuit Meppel:
Afslag 11 Heerenveen, bij de Oranje Nassaulaan linksaf. Bij de rotonde rechtdoor de Rottumerweg op. Bij de volgende rotonde 1e afslag rechts Kattebos. Steeds maar rechtdoor rijden en aan het einde links is de kerk (vlakbij Garage Sutherland Heerenveen).

A7 vanuit Drachten en Groningen:
Afslag 26 Heerenveen-West, bij de splitsing linksaf de Wetterwille op. Bij de Jousterweg linksaf, rotonde rechtdoor en aan het einde rechtsaf de Haskeruitgang op. Bij de rotonde van het station rechtdoor, tot aan de Oude Veenscheiding. Nu rechtsaf, voorbij pompstation Tango aan de linkerkant is de kerk (tegenover de basisschool Het Kompas).

A7 vanuit Joure:
Afslag Oudehaske, op de Nije Fjildwei richting Nijehaske.De Jousterweg volgen, rotonde rechtdoor en bij de Haskeruitgang rechtsaf. Bij de rotonde van het station rechtdoor, tot aan de Oude Veenscheiding. Nu rechtsaf, voorbij pompstation Tango aan de linkerkant is de kerk (tegenover de basisschool Het Kompas).

KOORREIS IS VOLGEBOEKT
Het Gardameer is het grootste meer van Italië, maar het zijn vooral de diepblauwe kleuren en de romantische omgeving die het zo aantrekkelijk maken. Het afwisselende, schilderachtige landschap heeft rotsachtige bergen, groene heuvels, pittoreske stadjes en een mediterrane begroeiing van cipressen, oleanders en citroenbomen. Zingen in de mooie kerken van Garda, Bardolino, Verona en Venetië zal ongetwijfeld een unieke belevenis worden! Beleef deze prachtige en goed verzorgde koorreis naar het Gardameer met het Grootkoor!

PROGRAMMA
Dag 1: vrijdag 26 april 2019 Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden we richting Duitsland. Onderweg maken we diverse stops en aan het eind van de middag arriveren we in het overnachtingshotel. Diner en overnachting.

Dag 2: zaterdag 27 april 2019 Na het ontbijt vertrekken we richting Oostenrijk en via de Brennerpas rijden we naar Italië, waar we aan het einde van de middag zullen aankomen bij ons hotel in de plaats Garda. Het hotel heeft een rustige ligging op slechts 15 minuten wandelen van het Gardameer en het centrum van Garda. De ruime tuin is keurig aangelegd en biedt een oase van rust. ’s Avonds kunt u gezellig samen genieten van het diner in het hotel. Diner en overnachting.

Dag 3: zondag 28 april 2019 Na het ontbijt verleent het Grootkoor medewerking aan een kerkdienst in één van de kerken in de omgeving. ‘s Middags brengt de touringcar u naar het prachtige Bardolino. Heerlijk genieten en flaneren over de Passeggiata Lungolago, de boulevard langs het meer. ‘s Avonds een gezamenlijk diner in een restaurant in Bardolino (niet incl.). Overnachting.

Dag 4: maandag 29 april 2019 Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Verona. Deze stad heeft een prachtig sfeervol centrum met vele bezienswaardigheden. Verona is de stad van Romeo en Juliet en de wereldberoemde Arena. Het Piazza delle Erbe is één van de mooiste pleinen van Italië. We gaan met het Grootkoor zingen in één van de fraaie kerken in Verona. Het diner is mogelijk in een typisch Italiaans restaurant in Garda (niet incl.). Overnachting.

Dag 5: dinsdag 30 april 2019 Ontbijt in het hotel. Vandaag maken we een unieke dagtocht naar Venetië (niet incl.). Venetië is de stad van de gondeliers. Hoe kan het ook anders in een stad die bestaat uit zo’n 120 eilandjes en maar liefst 150 kanalen. U kunt op eigen gelegenheid de stad ontdekken, eventueel een romantische gondeltocht maken door de vele kanalen van Venetië. Het Grootkoor zal medewerking verlenen aan de mis in de San Marco Basiliek, de belangrijkste kathedraal van Venetië, ook wel de ‘kerk van het goud’ genoemd. Het diner is op eigen gelegenheid. Overnachting.

Dag 6: woensdag 1 mei 2019 Na het ontbijt vertrekt de touringcar naar de haven van Bardolino, waar de boot vertrekt naar Sirmione (niet incl.). Dit schilderachtige stadje ligt op het schiereiland in het zuiden van het Gardameer en wordt ook wel de ‘parel van het Gardameer’ genoemd. Het stadscentrum bestaat uit een wirwar van smalle straatjes waar het heerlijk wandelen is langs de leuke winkeltjes en talrijke ijssalons. ’s Avonds geniet u van een gezellige pizza & spaghettiavond in Bardolino (niet incl.). Overnachting. 

Dag 7: donderdag 2 mei 2019 Na het ontbijt rijden we naar Bardolino. Op donderdagmorgen is er markt in Bardolino, één van de leukste marktjes rondom het Gardameer. Het centrum van Bardlino is grotendeels autovrij. ’s Middags verzorgen we een openluchtoptreden. Verder wordt er een feestavond georganiseerd in het restaurant ‘La Loggia Rambaldi’ mooi gelegen in een 16e-eeuws gebouw bij de haven van Bardolino (niet incl.).

Overnachting. Dag 8: vrijdag 3 mei 2019 Na het ontbijt gaan we naar het lieflijke stadje Malcesine. Onderweg kunt u genieten van één de mooiste routes langs het Gardameer. Een belangrijke bezienswaardigheid van Malcesine is het Castello Scaligero, prachtig gelegen op een rots direct aan het meer met een grandioos panorama over het hele gebied. ’s Middags zijn we te gast bij een Italiaanse wijnboer en kunt u de beroemde Bardolino wijnen proeven. Diner op eigen gelegenheid in Bardolino (niet incl.). Overnachting.

Dag 9: zaterdag 4 mei 2019 Na het ontbijt gaan we uitchecken en rijden we naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Uiteraard maken we onderweg regelmatig korte stops. Diner en overnachting.

Dag 10: zondag 5 mei 2019 Na het ontbijt rijden we richting Nederland. Aan het eind van de middag geniet u van een heerlijk afscheidsdiner, waarna u terug naar uw opstapplaats wordt gebracht. U kunt terugkijken op een fantastische koorreis naar het Gardameer!

GARDA De uitvalsbasis voor deze koorreis is het schilderachtige plaatsje Garda, gelegen aan de oostkant van het Gardameer. Garda heeft een vissershaventje dat wordt omringd door vele terrasjes en gezellige winkelstraatjes. Palmen, cipressen, olijfbomen en hier en daar zelfs citroenbomen zijn kenmerkend voor het Gardameer en zullen we dan ook regelmatig zien. Op ca. 3,5 km van Garda ligt Bardolino. Naast Garda staat ook een bezoek aan Bardolino, Verona, Sirmione, Malcesine en Venetië op het programma.
 
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy