Geschiedenis
Geschiedenis

De start van het Grootkoor...
Het Grootkoor ging in 1990 als eerste Nederlandse Grootkoor van start in de provincie Groningen. De dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen zochten zangers en zangeressen voor een projectkoor voor een concerttournee van de bekende Engelse zangeres Vicki Brown.
Op projectbasis zingen in een koor zingen bleek een uitstekende formule en is ook nu nog een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. Ze groeien nog altijd door. En wat een plezier de koorzangers en dirigenten eraan beleven, laat deze website op overtuigende wijze zien. Het enthousiasme straalt er van af!

Artiesten van de afgelopen jaren …
Solisten die tot nu toe hebben meegewerkt met de Grootkoren zijn:
Vicki Brown, Louis van Dijk, Lee Towers, Anita Meyer, Marco Bakker, Caroline Kaart, Davyd Edwards, Willeke Alberti, Thijs van Leer, Helen Edwards, Kamahl, Ernst Daniël Smid, Madeline Bell, Han Kapaan, Miranda van Kralingen, Simone Kleinsma, Charlotte & Josefien Stoppelenburg, Amy Vanmeenen, Katie Kissoon, Gordon Neville en Tom Parker.

Eigen koorklank …
De Nederlandse Grootkoren kenmerken zich door een zeer speciale aanpak van de zang en door een geheel eigen klank. Het repertoire is erg afwisselend en vele koorwerken worden zelfs speciaal voor de Grootkoren opnieuw gearrangeerd.

Het Koninklijk Huis …
Tijdens Koninginnedag en Bevrijdingsdag hebben de Grootkoren menigmaal opgetreden, want juist op zulke nationale dagen spreekt een massaal koor aan. Herhaaldelijk waren Hare Majesteit de Koningin en andere leden van het Koninklijk Huis aanwezig, die grote waardering hebben voor de Grootkoren.

Koninginnedag 2010 in Middelburg
Koningin Beatrix
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy