Rome 2016
Rome 2016

Rome Vaticaanstad
Met het Grootkoor naar Rome was een zeer indrukkende koorreis, in oktober 2016.
Vele concerten mochten we geven in de mooiste kerken en basilieken van Rome; de Santa Maria Maggiore, de Sant'Andrea della Valle, de Sint-Pieter en tijdens de Pauselijke audiëntie op het sint-Pietersplein. Interessante excursies hebben we gemaakt naar o.a. Klassiek Rome, Castelli Romani, het Vaticaans Museum en de Sixtijnse Kapel.
Van deze onvergetelijke koorreis is een prachtige DVD en Fotoboek verschenen.
Voor het bestellen van dit Rome-pakket kunt u contact met ons opnemen: zing@grootkoor.nl.

Sint-Pietersbasiliek
De Sint Pietersbasiliek is de grootste en mooiste basiliek van niet alleen Rome, maar van heel de wereld. De weelde van het interieur getuigt van de enorme rijkdom van de katholieke kerk in de zestiende en zeventiende eeuw. Het is versierd met grote ornamenten waarvan de meeste werden gecreëerd door Bernini, één van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. De kroon op de Sint-Pietersbasiliek is de majestueuze koepel, een meesterwerk ontworpen door Michelangelo. Met het Grootkoor hebben we daar gezongen!

Pauselijke audiëntie
Sinds zijn aantreden in maart 2013 wist paus Franciscus heel wat harten te veroveren. Door zijn uitgesproken nederigheid en charisma wist hij het beeld van de rooms-katholieke Kerk weer wat ten goede te keren. Gelovigen en ongelovigen voelen zich aangesproken door deze figuur; velen zouden hem graag eens in levenden lijve zien. Met het Grootkoor mochten we dat beleven op woensdag 19 oktober j.l.. We hadden prachtige zitplaatsen op het Sint-Pietersplein, recht tegenover de Paus. Tijdens deze plechtigheid hebben we ook nog een lied gezongen en de Paus applaudisseerde speciaal voor het Grootkoor!
Deze audiëntie is ook opgenomen door KRO-NCRV.


 

 

 

 
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy