Nieuws
Amerikareis 2008

Grootkoor zong in de Crystal Cathedral in Amerika!

In oktober 2008 hebben we met ruim 100 koorleden en 20 supporters een geweldige reis gemaakt naar Amerika. We zijn begonnen in New York en vervolgens doorgereisd naar Californië . Het Grootkoor Holland hebben diverse optredens gegeven met als hoogtepunt een optreden in de Crystal Cathedral op zondag 19 oktober. Het is een hele eer om daar als Nederlands koor te mogen zingen en het Grootkoor Holland heeft daar dan ook een enorme prestatie geleverd.
Verder hebben de koorleden ook kennis gemaakt met Dr. Robert H. Schuller en zijn vrouw Arvella, zij organiseerden al in 1955 op deze plek de eerste kerkdiensten in een Drive-In Theater.
Staande in weer en wind sprak Schuller vanaf het dak van de snackbar de mensen toe. Het samenkomen in de buitenlucht vormde zijn gedachten over kerkbouw. Als God een kerk zou bouwen, zou die eruit zien als de Tuin van Eden: open, groen en doorzichtig tot de hemel.
De architect Philip Johnson kreeg in 1976 de opdracht een kerk van glas te ontwerpen. In 1980 is men begonnen met de bouw van het impossante bouwwerk, inmiddels bijgeschreven in boeken over belangrijke architectuur en heeft zijn synode hem in 1994 publiekelijk en officieel geëerd. Wekelijks kijken tientallen miljoenen mensen over de hele wereld naar de diensten van Hour of Power.
Op zondag 7 december was de uitzending in Nederland op RTL 5, waarin  het Grootkoor Holland zijn medewerking heeft verleend.

Voor meer indrukken over de Amerikareis, klik naar: fotoalbum

Crystal Cathedral in Los Angeles
Crystal Cathedral (foto: 11 november 2007)
nieuwsoverzicht
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy