Nieuws
Kerstconcerten

Deze week zijn er kerst- concerten in 's-Hertogenbosch en in Drachten. Kijk op de concertagenda voor het kerstconcert in uw regio.

 

Prachtig kerstconcerten met diverse solisten. Een programma met een grote verscheidenheid aan muziek en nieuwe Christmas Carols.

Marjolein de Wit
De fluitiste Marjolein is één van de solisten van onze kerstconcerten. Al op jonge leeftijd begon zij met fluitspelen. Toen zij tien jaar oud was kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, solofluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Al snel won zij diverse prijzen op enkele Nederlandse muziekconcoursen. Van 1989 tot 1994 studeerde zij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, wederom bij Delnoye. Hier studeerde zij cum laude af; haar eindexamen werd op radio 4 uitgezonden. Zij volgde masterclasses bij onder anderen Emily Beynon en Peter Lukas Graf. Marjolein de Wit concerteert met grote regelmaat in Nederland maar ook daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien. Daarnaast heeft zij meerdere solocd’s op haar naam staan. Momenteel is Marjolein de Wit verbonden aan meerdere kamermuziekensembles en geeft zij recitals met pianist Jelger Blanken en Martin Zonnenberg. Naast een uitgebreide lespraktijk verzorgt zij regelmatig workshops en masterclasses.

Karin Bloemen
Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning de aandacht op zich weet te vestigen. Samen zingen met Karin Bloemen is een unieke ervaring. Met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij iedere zaal. Soms is ze uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig. Karin zingt samen met Grootkoor Friesland, Grootkoor Zeeland en Grootkoor Zwolle prachtige kerstliederen en het lichte muziekgenre. Karin Bloemen vervult met glans de rol van Hollands enige echte Diva, met alles erop en eraan!

Francis van Broekhuizen
Zij is één van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapende podiumpersoonlijkheid! Zij speelt al meer dan tien jaar in bekende opera’s en mag zich daarom een echte operadiva noemen. Met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij iedere zaal. Francis zingt samen met het Grootkoor ‘s-Hertogenbosch prachtige kerstliederen. Het concert zal plaatsvinden op vrijdag 14 december in Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch.

Marijke Loopers
De jonge sopraan Marijke Loopers is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten in Tilburg. De afgelopen jaren heeft ze ervaring opgedaan als soliste in diverse operavoorstellingen en theaterproducties. Marijke was één van de solisten van 'Jong Talent' dit jaar en haar prachtige stem en muzikaliteit maakten veel indruk! Wij kijken uit naar haar vertolking van de Christmas Carols samen met het Grootkoor.
 

nieuwsoverzicht
  Projecten
  Nieuws
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de diverse Nederlandse Grootkoren. Bent ...

lees verder
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy